Header Ads

Kredi Notum Neden Düşer ? Nasıl yükselir ?

KREDİ NOTUM NEDEN DÜŞER

Kredi notunuz da aynı kimlik kartlarımız gibidir türkiyenin bütün kurumlarında kimlik kartımızı kullanırken  Bankalar ve bankalarla baglantısı olan her iş yerinde bu notu karşımıza çıkarmaktadırlar.

kredi notum neden düşer   

2)   Borç ödemesindeki gecikmeler kredi notunu  düşürüyor


Kredi kartı ve kredi borçlarınızı vadelerinde ödemez iseniz en büyük sebep bunlar olacaktır  kredi yada kredi kartı borcunuzu zamanında gününde ödemeniz çok önemlidir  1 gün önce ödersem daha iyi olur diye düşünmeyin sizin bankaya verdiginiz sözünüz o gün içindir ve  o gün ödemenizi yapın kredi notunuz saglıklı bir şekilde yükselecektir

==========NAVİGASYON=========

KREDİ SİCİLİ NEDİR?

KREDİ NOTU YÜKSELTME?

AİLE FERTLERİNE 3.ŞAHIS İCRA KAGIDI GELİRSE NE OLUR?

İCRA TAKİBİ KAÇ YILDA DÜŞER?


3) 

Kullanılmayan banka hesapları kredi notunu olumlu etkiler

Kredi notunun yükselmesinde en büyük etken borçların ödenmesi. Bu nedenle kredi notunu yüksek tutmak isteyenlerin borçlarını düzenli bir şekilde, son ödeme tarihlerine dikkat ederek ödemelerinde fayda var. Bir borcunuz varsa bunu takibe düşmeden kapamaya özen gösterin. Düzenli olarak yapılan ödemelerle kapanan borçlar kredi notunu artırır. Birilerine kefil olurken de dikkat edilmeli. Güvenilir ve borçlarının geri ödemesini zamanında ve düzenli olarak yapacak kişilere kefil olunması kredi notunu yükseltir. Hepsini kullanmasak da birçok farklı banka hesabımız olabiliyor. Kullanılmayan banka hesaplarını kapatmakta da fayda var. Çünkü kullanılmayan banka hesaplarını kapatmak kredi notunu olumlu yönde etkiler.

4) Eger geliriniz 10.000 TL  ise kredi kartınız  2.500  TL olsun ve bu kredi kartı ile sadece otomatik ödeme  talimatı verilen faturalarınız olsun hem öderken sorun yaşamayacaksınız hemde kredi notunuzun ne kadar hızlı yükseldigini göreceksiniz. Ayrıca Kredi kartı ekstrelerindeki asgari ödeme tutarı yerine ekstre tutarının tamamını ödemek de kredi notunu yükselten noktalardan. 


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Herhangi bir çözüm için "Sizin için" hazırız...
Bize Ulaşın